Print this page

A KYC története

May 23, 2009

Vizen az gyenesdiási iskola


VIZEN AZ ISKOLA
avagy egy kalandos Gyermeknap volt 2009. május 23-án a Diási Játékstrandon.  A gyerekek élményeiről beszéljenek a képeink.
Category: General
Posted by: admin

„Vízen az iskola" - Gyerekek a Balatonért

 

Gyermeknap Gyenesdiáson

A Balaton és környezetének védelme jegyében

 

 

A Gyenesdiási és Várvölgyi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gyermeknapi rendezvényt szervezett 2009. május 23. szombat 8,30 - 14,30 között a Diási Játékstrandon.

 

Vízen és vízparton játékos sport és környezetvédelmi vetélkedők várták az általános iskola 1-8. évfolyamát, azaz mintegy 300 diákot, akik négy korcsoportban mérték össze tudásukat. A gyermeknapi közös iskolai játékon túl, a rendezvény célja volt egyrészt, hogy a vízparti településeken élő diákok figyelmét felkeltse Balaton és környezetének védelme iránt, másrészt, hogy a gyerekek a gyakorlatban is megismerkedhessenek a vízen közlekedés szabályaival, a veszélyes helyzetek elkerülésének mikéntjével és az elsősegélynyújtás alapjaival a Balatonon.

 

A Gyenesdiás Önkormányzata, a Keszthelyi Yacht Club- Optisul Vitorlásiskola és a Vízimentők Országos Szakszolgálata Egyesület támogatásával megvalósuló rendezvényen résztvevő diákok csapatai a „Pelso" vitorlásnagyhajón tettek kirándulást és a vízi vetélkedőket követően, egyebek mellett a Balatonról szóló versírásban és homokvárépítésben is összemérték tudásukat.  

 

Szombaton délelőtt a Diási Játékstrandra látogatók számára minden bizonnyal látványos szórakozást nyújtott a vízimentő bemutatón túl, a rendezvényt záró tanár - diák evezős és strandröplabda verseny is.

 

 


Előző oldal: Keszthelyi Yacht Club
Következő oldal:Kikötő